Rösti met spek en ui
Ingrediënten
- 1 ui gepeld en fijngesnipperd
- 500 gram vastkokende aardappels geschild en grof geraspt
- 125 gram spekblokjes
- paar sprietjes bieslook
- bakboter
Notities
Bereidingswijze:
- Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat uitbruisen.
- Voeg het spek en de ui toe en bak op middelhoog vuur enkele minuten tot de ui zacht is en het spek begint te kleuren.
- Voeg de geraspte aardappel toe, breng op smaak met zout en peper, en bak al roerend in circa 8 minuten gaar en goudbruin.
- Als je liever een koek maakt van de rösti, meng dan voor het bakken een ei en een lepeltje bloem door de geraspte aardappel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg dit aardappel-eimengsel toe aan het spek en de ui en druk stevig aan.
- Bak op laag tot middelhoog vuur zonder te roeren tot de koek aan de onderkant goudbruin is.
- Doe een deksel op de pan en draai de pan om.
- Doe een beetje boter in de pan.
- Laat de rösti vanaf de deksel weer in de pan schuiven en bak de andere kant goudbruin.
- Garneer vlak voor serveren met vers geknipte bieslook.