Runderstoof met bokbier en appel uit de oven
Ingrediënten
- 800 gram runderriblappen
- peper en zout
- 1 el grove mosterd
- boter
- 2 grote uien gesnipperd
- 3 braeburn appels of goudrenetten
- 400 gram gele en oranje wortel schoongemaakt
- 1 pot runderfond 380 ml
- 600 ml bokbier
- 1 el appelstroop
- 2 el rietsuiker
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Snij de riblappen in blokken van 3 cm, bestrooi de stukken vlees met zout en peper en wrijf deze in met de mosterd
- Bak de blokken in 50 gram boter om en om bruin in 10 minuten en ze daarna even apart
- Fruit de uien in 30 gram boter en snij de ppels in wortels in blokken van 2 cm
- Schep alles in een ovenschaal en giet het bokbier en runderfond eroverheen
- Voeg de lepel appelstroop samen met de rietsuiker toe
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet deze 4 uur in het midden van de oven, het laatste halfuur kan de folie eraf