Salade met garnalen en sinaasappel
Ingrediënten
- 300 gram grote garnalen
- 1 spaanse peper
- 2 cm gemberwortel
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- sap van 1 limoen of ½ citroen
- 3 sinaasappels
- 1 bosje verse bieslook
- 4 bladeren ijsbergsla
- 2 el olie
- 100 gram mager ontbijtspek in reepjes
- zout
Notities
Bereidingswijze
- Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
- Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
- Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
- Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
- Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
- Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook