
Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Ingrediënten
- 1 kilo witlof
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 2 el olijfolie
- 2 handappels bijvoorbeeld elstar
- 200 ml melk
- 20 gram verse bieslook
- 100 gram belegen kaas
- zout en peper
Notities
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
Verwarm de oven voor tot 200 °C
Verhit in een koekenpan de olijfolie
Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
Voeg na 5 min. de appels toe
Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
Verwarm de melk
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
Schep er de bieslook en peper naar smaak door
Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
Bestrooi met de kaas
ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
Bestrooi eventueel met extra bieslook