Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
Ingrediënten
- 1 kilo witlof
- 1,5 kilo kruimige aardappelen
- 2 el olijfolie
- 2 handappels bijvoorbeeld elstar
- 200 ml jus
- 20 gram verse bieslook
- 100 gram belegen kaas
- zout en peper
- 2 duo bakjes gerookte spekblokjes
Notities
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
- Verwarm de oven voor tot 200 °C
- Verhit in een koekenpan de olijfolie
- Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
- Voeg na 5 min. de appels toe
- Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
- Verwarm de jus
- Giet de aardappelen af en stamp ze met de jus tot een smeuïge puree
- Schep er de bieslook en peper naar smaak door
- Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
- Bestrooi met de kaas
- Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
- Bestrooi eventueel met extra bieslook