courgettestamp

Spaanse courgettestamppot met chorizo

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 1 kilo kruimige aanrdappels
  • 250 gram chorizo aan stuk
  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 potje gegrilde rode paprika
  • 2 el verse bieslook
  • 4 trostomaten
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • peper
  • 1 limoen
  • beetje ijsbergsla

Notities

Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Giet ze af en stoom ze droog
  • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
  • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
  • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
  • Voeg het courgette mengsel toe
  • Goed doorroeren niet meer pureren
Bereidingswijze paprika-tomaten salsa
  • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
  • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
  • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
  • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
  • Voeg het sap van een limoen toe
  • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
  • Voeg een beetje versgemalen peper toe