Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
Ingrediënten
- 400 gram spitskool
- 300 gram verse bospeen
- 250 gram kalkoenfilet
- 400 gram zwarte bonen
- 1 ui
- 1 liter kippenbouillon in pot
- 1 teen knoflook
- 1 laurierblad
- 2 el traditionele olijfolie
- 50 gram Parmigiano Reggiano
- 20 gram verse platte peterselie
Notities
Bereidingswijze:
- Schrap de wortels en snijd in plakjes
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Snijd de spitskool in reepjes
- Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes
- Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 minuten op laag vuur, roer regelmatig
- Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water
- Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel
- Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 minuten op laag vuur gaar worden
- Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof
- Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 minuut
- Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas