Stamppot Hawaï met kipfilet
Ingrediënten
- 2 kilo kruimige aardappelen
- 1 kilo spitskool
- 8 ananas schijven
- 2 appels pink lady
- 2 rode paprika's
- paprikapoeder
- kerriepoeder
- olijfolie
- croma
- 6 kipfilets
Notities
Bereidingswijze
Snij de spitskool in fijne reepjes
Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
Dep de kipfilets met keukenpapier droog
Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
Serveer de kipfilets bij de stamppot