Stoofpeertjes cake met pecannoten
Ingrediënten
- 200 gram stoofpeertjes in kleine blokjes gesneden
- 40 gram pecannoten grof gehakt
- 250 gram patentbloem
- 100 gram kristalsuiker
- 1 snufje zout
- 1/2 tl speculaas / koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 2 eieren
- 100 gram zachte roomboter + een beetje om de vorm in te vetten
- 100 gram roeryoghurt
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
- Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
- Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
- Zorg dat een glad beslag ontstaat
- Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
- Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
- Pas op dat ze niet stuk gaan
- Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
- Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
- Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
- Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken