Tiramisu
Ingrediënten
- 1 vanillestokje in de lengte gehalveerd
- 4 eidooiers
- 100 gram poedersuiker
- 500 gram mascarpone
- 2 eiwitten
- 200 ml sterke espresso
- 40 ml sinaasappellikeur
- 1 pak lange vingers
- 1/2 sinaasappel schoongeboend
- cacaopoeder
Notities
Bereidingswijze
- Schraap het merg uit het vanillestokje
- Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
- Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
- Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
- Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
- Gooi de vloeistof die overblijft weg
- Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
- Rasp de schil van de sinaasappel erover
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
- Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
- Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
- Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.