Tomatenketchup
Ingrediënten
- 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
- 250 gram uien gehakt
- 1 el zout
- 100 gram suiker
- 4 el wijnazijn
- 1 tl vers gemalen witte peper
- 1 tl mosterdzaadjes gemalen
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl piment
Notities
Bereidingswijze
- snijd de 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
- Doe ze met 250 g gehakte uien in een hoge pan met vuurvaste bodem
- Laat de tomaten en uien ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen
- Giet de massa vervolgens door een fijne zeef
- Doe de gezeefde tomaten terug in de pan en laat ze net zo lang zachtjes sudderen tot ze wat ingedikt zijn
- Breng met 1 el zout, 100 g suiker, 4 el wijnazijn, 1 tl versgemalen witte peper, 1 tl gemalen mosterdzaadjes, ½ tl gemberpoeder en ½ tl piment op smaak