Tomatenketchup

Tomatenketchup

Ingrediënten
  

  • 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
  • 250 gram uien gehakt
  • 1 el zout
  • 100 gram suiker
  • 4 el wijnazijn
  • 1 tl vers gemalen witte peper
  • 1 tl mosterdzaadjes gemalen
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl piment

Notities

Bereidingswijze
  • snijd de 2 kilo rijpe tomaten in stukjes
  • Doe ze met 250 g gehakte uien in een hoge pan met vuurvaste bodem
  • Laat de tomaten en uien ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen
  • Giet de massa vervolgens door een fijne zeef
  • Doe de gezeefde tomaten terug in de pan en laat ze net zo lang zachtjes sudderen tot ze wat ingedikt zijn
  • Breng met 1 el zout, 100 g suiker, 4 el wijnazijn, 1 tl versgemalen witte peper, 1 tl gemalen mosterdzaadjes, ½ tl gemberpoeder en ½ tl piment op smaak