Uienstrudel met geitenkaas en balsamicosiroop
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 6 grote uien
- 125 gram zachte geitenkaas
- 5 el balsamicoazijn
- 5 el honing
- 3 laurierblaadjes gedroogd
- 1/2 bosje verse tijm
- balsamicosiroop
- sesamzaadjes
- eidooier
Notities
Bereidingswijze
- Schil de uien en snijd de boven- en onderkant er vanaf. Snijd de uien in dunne (halve) ringen.
- Verwarm een ruime wok- of hapjespan met een klein beetje vetstof.
- Doe de uien hierin en bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur rondom aan.
- Voeg de laurier toe en de ris de tijmblaadjes van de takjes en doe deze bij de uien.
- Zet het vuur lager en laat de uien 40 minuten langzaam bakken en karamelliseren. Voeg het laatste kwartier de honing en de balsamicoazijn toe.
- Verwarm de oven intussen voor op 200 graden.
- Verdeel in het midden over de gehele breedte van de plakjes bladerdeeg de zachte geitenkaas.
- Leg hierop de gekarameliseerde uien.
- Vouw de zijkanten over de vulling zodat er een rolletje ontstaat.
- Plak de twee zijden vast door één van beiden ietwat nat te maken met water en de andere zijde hierop te leggen.
- Druk voorzichtig wat aan en leg de uienstrudel vervolgens met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg en alle vulling.
- Bestrijk de uienstrudels eventueel nog met wat losgeklopte eidooier. Hierdoor gaat de uienstrudel mooi glimmen. Bestrooi het geheel met wat sesamzaadjes.
- Bak de uienstrudels 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Serveer de uienstrudel met geitenkaas direct, als deze nog warm is. Snijd eventueel dikke “plakjes” en besprenkel met wat balsamicosiroop.