vega bourgignon4

Vegetarische Bourguignon

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml rode wijn
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes verse tijm
  • peper en zout

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn
  • Snijd de wortel, prei en bleekselderij in plakjes en de champignons door de helft of door vieren
  • Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui 2 minuten aan
  • Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook en 1 takje tijm toe en bak 5 minuten aan
  • Voeg nu de prei, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten
  • Voeg nu de rode wijn toe
  • Roer goed door en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken, totdat de wijn bijna is verdampt
  • Voeg nu de bouillon en nog een takje tijm toe
  • Laat alles een kwartier op middelhoog vuur pruttelen
  • Voeg vervolgens de linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Vergeet niet het laurierblad eruit te halen voordat je de vegetarische Bourguignon op de borden schept en garneer met nog wat verse tijm