Vegetarische Bourguignon
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 250 ml groentebouillon
- 100 ml rode wijn
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 1 el tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 2 takjes verse tijm
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn
- Snijd de wortel, prei en bleekselderij in plakjes en de champignons door de helft of door vieren
- Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de ui 2 minuten aan
- Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook en 1 takje tijm toe en bak 5 minuten aan
- Voeg nu de prei, champignons en tomatenpuree toe en bak nog 5 minuten
- Voeg nu de rode wijn toe
- Roer goed door en laat al roerend een paar minuten zachtjes koken, totdat de wijn bijna is verdampt
- Voeg nu de bouillon en nog een takje tijm toe
- Laat alles een kwartier op middelhoog vuur pruttelen
- Voeg vervolgens de linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan
- Breng op smaak met peper en zout
- Vergeet niet het laurierblad eruit te halen voordat je de vegetarische Bourguignon op de borden schept en garneer met nog wat verse tijm