Vegetarische tortellini ovenschotel
Ingrediënten
- 220 gram tortellini
- 300 gram wortel
- 175 gram erwtjes diepvries
- 1 grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 400 gram Heinz tomato blokjes
- 1 bol mozzarella
- chilipoeder
- olijfolie
- peper en zout
- 100 ml water
- 5 gram verse basilicum
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 185 graden
- Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
- Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
- Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
- Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
- Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
- Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
- Meng dit goed
- Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
- Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
- Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
- Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum