Vitello Tonnato
Ingrediënten
- 195 gram tonijnmoot (naturel) uitgelekt
- 5 el mayonaise
- 3 el citroensap
- 2 zakken rucola a 75 gram
- 400 gram gebraden fricandeau
- 3 el kappertjes
Notities
Bereidingswijze
De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.
- Pureer de tonijn en de mayonaise met een staafmixer, breng dit op smaak met citroensap peper en zout.
- Voeg eventueel 2 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
- Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
- Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met kappertjes, de rest van de rucola en peper.
- Lekker met brood.
De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.