Winterse runderstoofpot met groenten
Ingrediënten
- 600 gram runderlappen
- 2 el Dijon mosterd
- 3 el vloeibare margarine
- 4 tomaten
- 4 takjes verse tijm
- 1 pot rundvleesbouillon (340 ml)
- 100 ml rodewijn
- 500 gram aardappels geschild
- 500 gram hutspotgroenten
- 1 rode puntpaprika
Notities
Bereidingswijze
- Snijd de runderlappen in grove stukken
- Halveer de tomaten
- Wrijf de stukken vlees in met zout, peper en mosterd
- Verhit de margarine in een braadpan of hapjespan en bak de stukken vlees in 4-6 minuten bruin
- Leg de tomaten en tijm ertussen en schenk de onverdunde bouillon en de wijn langs de rand van de pan bij het vlees
- Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan 2 uur op heel zacht vuur
- Snijd de aardappelen in partjes
- Snijd de puntpaprika in reepjes
- Schep de aardappelpartjes, hutspotgroenten en de puntpaprika door het vocht en stoof het vlees en de groenten nog 0,5-1 uur zachtjes gaar
- Voeg als het gerecht te droog wordt nog een scheut bouillon toe