Winterse wortelcake
Ingrediënten
- 250 gram winterpeen
- 120 gram dadels zonder pit
- 50 gram amandelen
- 75 gram walnoten in kleine stukjes
- 150 gram havermout
- 100 gram rozijnen geweld in warm water
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl citroensap
- 2 tl speculaaskruiden
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
- Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
- Doe de wortelen in de keukenmachine
- Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
- Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
- Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
- Zorg dat alles goed gemixt wordt
- Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
- Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
- Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt