Witlofrolletjes met ham en kaas
Ingrediënten
- 8 stronkjes witlof
- 350 gram gruyère geraspt
- 175 ml melk
- 8 plakjes achterham
- 2 el slagroom
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Kook de witlof beetgaar in water met zout, laat uitlekken en snijd de kontjes eraf
- Rol elk stronkje in een plak ham en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de melk en voeg de kaas beetje bij beetje al roeren toe, totdat deze is opgelost en je een gladde saus hebt.
- Roer de room erdoor en breng op smaak met peper.
- Verdeel de kaassaus over de witlof en zet de schaal circa 20 minuten in de oven of tot de kaassaus licht gekleurd is.
- Lekker met aardappelpuree of met krieltjes omgeschud met een klontje boter en fijngesneden bieslook.