Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 400 gram kikkererwten
- 1 Elstar appel
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram pitloze rode druiven
- 75 gram ongebrande walnoten
- 150 gram Skyr yoghurt
- 1 el azijn
- 10 gram verse selderij
- peper
Notities
Bereidingswijze:
- Snijd de onderkant van de stronken witlof
- Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken
- Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm
- Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm
- Halveer de druiven
- Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof
- Meng de Skyr yoghurt met de azijn, olijfolie en peper
- Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom
- Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper
- Bestrooi met de walnoten