witlofsalade

Witlofsalade met kikkererwten, appel, druiven en walnoten

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Voorgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 stronken witlof
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 Elstar appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 gram pitloze rode druiven
  • 75 gram ongebrande walnoten
  • 150 gram Skyr yoghurt
  • 1 el azijn
  • 10 gram verse selderij
  • peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof
  • Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes
  • Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken
  • Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 1 cm
  • Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een 1⁄2 cm
  • Halveer de druiven
  • Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof
  • Meng de Skyr yoghurt met de azijn, olijfolie en peper
  • Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom
  • Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper
  • Bestrooi met de walnoten