Witloftaart
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 12 plakken diepvries bladerdeeg
- 12 ansjovisfilets in olie in blik
- 4 el Grana Padano kaasschaafsel
- 2 bollen mozzarella
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml crème fraîche
- 10 el balsamicoazijn
- vers gemalen peper
Notities
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225 ºC
- Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren
- Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat
- Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan
- Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan
- Bestrijk de randen met de olie
- Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij
- Halveer de ansjovisfilets
- Snijd de mozzarella in plakjes
- Verdeel de ansjovisfilets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem
- Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar
- Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft
- Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamico-siroop over
- Breng op smaak met (versgemalen) peper