witloftaart

Witloftaart

Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stronken witlof
  • 12 plakken diepvries bladerdeeg
  • 12 ansjovisfilets in olie in blik
  • 4 el Grana Padano kaasschaafsel
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 ml crème fraîche
  • 10 el balsamicoazijn
  • vers gemalen peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 225 ºC
  • Verwijder de uiteinden van de struiken witlof en snijd de struiken in de lengte in vieren
  • Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat
  • Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan
  • Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan
  • Bestrijk de randen met de olie
  • Bestrijk de deegbodem met de crème fraîche, maar laat de randen vrij
  • Halveer de ansjovisfilets
  • Snijd de mozzarella in plakjes
  • Verdeel de ansjovisfilets, de witlof, de mozzarella en de geraspte kaas over de deegbodem
  • Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar
  • Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft
  • Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamico-siroop over
  • Breng op smaak met (versgemalen) peper