Wortels met sinaasappel-honingglazuur
Ingrediënten
- 6 wortels grote
- 1 sinaasappel alleen het sap
- vloeibare honing
- olijfolie + klontje roomboter
- klein handje vers gehakte peterselie
Notities
Bereidingswijze
- Schil de grote, dikke wortels met een dunschiller
- Snijd de wortels in schuine middelgrote stukken, en kook ze in lichtgezouten water 3 minuten of totdat ze beetgaar zijn
- Giet ze af en spoel ze na met koud water om verdere garing te stoppen. Laat ze uitlekken
- Verhit de koekenpan met wat olie en voeg de wortels toe. Bak kort even aan en blus dan af met het sinaasappelsap en een flinke scheut honing
- Laat dit rustig inkoken totdat het vocht bijna verdampt is
- Schud zo nu en dan de wortels even om
- Voeg op het laatst de roomboter en peterselie toe en schud alles nog een keertje om zodat de wortels mooi gaan glazenV