wortelsoep

Wortelsoep

Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 650 gram winterpenen in stukjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 4 takjes verse tijm gehakt
  • 150 gram verse geitenkaas
  • peper en zout naar smaak

Notities

Bereidingswijze
  • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
  • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
  • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
  • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
  • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
  • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
  • En verkruimel de geitenkaas
  • Pureer de soep mooi glad
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover