Wortelsoep
Ingrediënten
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 650 gram winterpenen in stukjes
- 750 ml kippenbouillon
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 4 takjes verse tijm gehakt
- 150 gram verse geitenkaas
- peper en zout naar smaak
Notities
Bereidingswijze
- Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
- Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
- Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
- Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
- En verkruimel de geitenkaas
- Pureer de soep mooi glad
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover