Zalm bonbon

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Aperitief
Porties 4 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gram Gerookte zalm plakjes
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 Grapefruit
  • 1 el Whisky cocktail saus
  • Verse dille, peterselie of bieslook ter decoratie

Notities

Bereidingswijze
Zalm bonbon vulling maken:
  • Maak de vulling in een kom: doe hier de garnaaltjes in en een eetlepel whisky cocktail saus.
  • Snij het binnenste uit de grapefruit en snij dit in kleine partjes.
  • Doe de grapefruit bij de garnaaltjes en mix dit even goed door elkaar.
  • Klaar is je vulling!
 
Zalm bonbon vullen:
  • Leg je eierdopjes klaar en bedek deze aan de binnenkant met een stukje huishoudfolie.
  • Leg een plakje of twee in het eierdopje en zorg dat deze net iets boven de rand uitsteekt.
  • Vul vervolgens het eierdopje met de garnalen vulling en vouw het zalm bonbonnetje dicht.
  • Leg de amuse lepel bovenop het eierdopje, als je deze in een keer omdraait, krijg je een prachtig mooie bonbon.
  • Verwijder het eierdopje en de folie.
 
Klaar! Nu heb je je zalm bonbon op de amuse lepel zitten! Decoreer met een takje verse dille, bieslook of peterselie.