Zeeuwse mosselen
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- 1 ui gesnipperd
- 1 prei in ringen
- 1 winterpeen
- paar takjes bladselderij
- 2 laurierblaadjes
- 1 glas droge witte wijn
- peper
Notities
Bereidingswijze
- Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de open en beschadigde exemplaren weg
- Snijd de prei door in de lengte en vervolgens in dunne schijfjes
- Snij de wortel in kleine blokjes (brunoise)
- Snijd de bladselderij grof en snipper de ui.
- Neem een grote pan en verhit de groenten, de laurier en de wijn
- Stort dan de mosselen op de groente, sluit de pan, en breng aan de kook
- Schep of schud de mosselen na 2 min om
- Schep ze, als alle mosselen open zijn (in 4-5 min), op een warme schaal
- Laat het vocht op hoog vuur inkoken en giet dit over mosselen