Mosselen

Zeeuwse mosselen

Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vis
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 prei in ringen
  • 1 winterpeen
  • paar takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • peper

Notities

Bereidingswijze
  • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de open en beschadigde exemplaren weg
  • Snijd de prei door in de lengte en vervolgens in dunne schijfjes
  • Snij de wortel in kleine blokjes (brunoise)
  • Snijd de bladselderij grof en snipper de ui.
  • Neem een grote pan en verhit de groenten, de laurier en de wijn
  • Stort dan de mosselen op de groente, sluit de pan, en breng aan de kook
  • Schep of schud de mosselen na 2 min om
  • Schep ze, als alle mosselen open zijn (in 4-5 min), op een warme schaal
  • Laat het vocht op hoog vuur inkoken en giet dit over mosselen