Zomerstamppot met spinazie en rode ui
Ingrediënten
- 900 gram verse spinazie
- 1 rode ui
- 240 gram mix voor aardappelpuree
- 3 tenen knoflook
- 225 gram knapperige dry roast pinda's
- 500 ml halfvolle melk
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 ml kraanwater
- peper en zout
Notities
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Hak de pinda’s grof
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten
- Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee
- Breng in een ruime pan de melk met het water aan de kook
- Roer de zakjes pureepoeder erdoor
- Laat op laag vuur staan en schep de ui, knoflook en spinazie erdoor
- Verwarm op laag vuur 5 minuten door
- Schep de pinda’s erdoor
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep de stamppot op borden