Zwitserse-kaassoep

Zwitserse kaassoep met Emmentaler

Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Porties 8 personen

Ingredi├źnten
  

  • 250 gram emmentaler
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 75 gram rucolasla
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 3 kruidenbouillon tabletten
  • 500 ml melk
  • 1 tl gedroogde dragon

Notities

Bereidingswijze
  • Snipper de ui en laat de boter in een soeppan smelten
  • Doe de versnipperde ui in de pan en voeg de bloem en dragon toe
  • Laat het 1 minuut meebakken en voeg dan scheutje voor scheutje melk toe
  • Blijf goed roeren tot er een gladde saus ontstaat
  • Verkruimel de bouillontabletten en voeg ze aan de soep toe
  • Kook 1,5 liter water en voeg dit samen met de wijn toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook
  • Rasp de kaas en meng in gedeelten door de soep
  • Blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten en de soep glad en lichtgebonden is
  • Klop de slagroom stijf en snij de rucola in grove stukken
  • Schenk de soep over in kommen en zet de slagroom en de rucola in kommetjes op tafel voor garnering