Kip alla Marsala
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 20 gram bloem
- 40 gram ongezouten roomboter
- 400 ml Marsala
- zeezout
- vers gemalen peper
Notities
Bereidingswijze:
- Kruid de kip aan beide kanten met wat vers gemalen peper en zeezout. Daarna breng je een laagje bloem aan op de kip.
- Smelt een dikke klont boter in een koekenpan.
- Als de boter heet is, leg je de kip in de pan.
- Bak de kip aan beide zijden hard aan, zodat deze een mooie kleur krijgt. Draai het vuur vervolgens op zacht.
- Na ongeveer 5 minuten blus je de kip af met de Marsala wijn.
- Maak de aanbaksels in de pan los, zodat deze worden opgenomen door de Marsala.
- Laat de pan nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan.
- De kip kan hierdoor rustig verder garen en de Marsalasaus krijgt hierdoor de tijd om in te dikken.
- Voel of de kip gaar is, dit is het geval als deze zachtjes terug veert wanneer je erin drukt.
- Als dit het geval is en ook de saus er goed uit ziet is het tijd om deze lekker Kip alla Marsala op te dienen.
- Heerlijk met Italiaanse wortels en Aardappelen met rozemarijn.