kipmarsala2

Kip alla Marsala

Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht Vlees
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 20 gram bloem
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml Marsala
  • zeezout
  • vers gemalen peper

Notities

Bereidingswijze:
  • Kruid de kip aan beide kanten met wat vers gemalen peper en zeezout. Daarna breng je een laagje bloem aan op de kip.
  • Smelt een dikke klont boter in een koekenpan.
  • Als de boter heet is, leg je de kip in de pan.
  • Bak de kip aan beide zijden hard aan, zodat deze een mooie kleur krijgt. Draai het vuur vervolgens op zacht.
  • Na ongeveer 5 minuten blus je de kip af met de Marsala wijn.
  • Maak de aanbaksels in de pan los, zodat deze worden opgenomen door de Marsala.
  • Laat de pan nog ongeveer 5 minuten op het vuur staan.
  • De kip kan hierdoor rustig verder garen en de Marsalasaus krijgt hierdoor de tijd om in te dikken.
  • Voel of de kip gaar is, dit is het geval als deze zachtjes terug veert wanneer je erin drukt.
  • Als dit het geval is en ook de saus er goed uit ziet is het tijd om deze lekker Kip alla Marsala op te dienen.
  • Heerlijk met Italiaanse wortels en Aardappelen met rozemarijn.