Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gefrituurde ananas

    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    gefrituurde ananas
    Gefrituurde ananas
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Ontdoe de ananassen van hun schil
  • Snijd het vruchtvlees in schijven en verwijder de harde kern
  • Meng de tarwebloem, de suiker en het bakpoeder
  • Smelt de boter
  • Splits het ei
  • Meng de boter, het eigeel, wat zout en de bloem
  • Roer er zoveel warm water door dat er een llicht-vloeibaar beslag ontstaat
  • Klop het eiwit stijf en vouw het met een spatel door het beslag
  • Verhit een laag olie in een pan, haal één of een paar ananasschijven door het beslag en frituur ze goudbruin
  • Herhaal dit voor de overige ananasschijven
  • Bestrooi ze met poedersuiker
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kersencrumble

    kersencrumble
    Kersencrumble
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kersencrumble
    Kersencrumble
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom
  • Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes
  • Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  • Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door
  • Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes
  • Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over
  • Zet de schaaltjes 25 min in de oven
  • Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zabaglione

    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    zabaglione
    Zabaglione
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook
  • Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft
  • Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water
  • Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Limoncellomousse

    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    limoncellomousse
    Limoncellomousse
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht nadien uit
    • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en de geraspte citroenschil tot een dikke witte massa. Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water
    • Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en los 'm op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen en roer door het eiermengsel
    • Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de room stijf met de poedersuiker. Meng de limoncello door het eicitroenmengsel. Spatel daarna eerst de slagroom en vervolgens het eiwitschuim door de massa. Verdeel over glazen en zet 2 uur in de koelkast
    • Hak de pistachenootjes fijn. Werk de glaasjes af met de pistaches
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Mango pudding

    Mangopudding
    Mango pudding
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Mangopudding
    Mango pudding
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Week de gelatineblaadjes 5-10 minuten in koud water
    • Pureer ondertussen het vruchtvlees van de mango's
    • Verwarm op laag vuur de mango puree, kokosmelk, suiker en zout in een sauspan
    • Doe vervolgens al roerend 1 voor 1 de uitgeknepen gelatineblaadjes erin
    • Roer totdat alles is opgelost
    • Verdeel het mengsel over de vormpjes of glazen
    • Laat deze eerst op het aanrecht afkoelen, prik luchtbelletjes door met een prikker
    • Dek de vormpjes hierna af met plasticfolie en zet die voor minstens 2 uur in de koelkast om de mango pudding verder te laten opstijven
    • Serveren met kokosroom en verse mangostukjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aardbeienyoghurt

    aardbeienyoghurt
    Aardbeienyoghurt
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    aardbeienyoghurt
    Aardbeienyoghurt
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Spoel de aardbeien af en haal dan pas de kroontjes ervan af
    • Laat ze absoluut niet in het water staan want dan vervlakt de smaak
    • Maak ze fijn met de staafmixer of in de blender
    • Doe ze in een kom en giet er de yoghurt naar keuze overheen
    • Roer door en garneer met stukjes aardbei en een blaadje verse munt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade

    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Vanillebavarois met sinaasappelsalade
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De vanilleboon in de lengte doorsnijden, zaadjes uitschrappen
    • De zaadjes samen met de boon in de melk doen, deze rustig aan de kook brengen, van het vuur halen en een half uurtje laten trekken
    • Daarna de vanilleboon verwijderen
    • De gelatine in weinig water laten weken
    • De eidooiers opkloppen met de suiker en een snufje zout, een paar eetlepels hete melk toevoegen en opkloppen
    • Daarna de eidooiers toevoegen aan de pan met de hete melk en weer opwarmen, al roerend
    • Absoluut niet laten koken, van het vuur halen zodra de crème indikt
    • De gewelde en uitgeknepen gelatine in de crème laten smelten
    • De pan in een bak met ijskoud water laten afkoelen tot kamertemperatuur (belangrijk!)
    • De goed gekoelde slagroom opkloppen tot het redelijk stijf is en voorzichtig door de afgekoelde crème vouwen
    • De temperatuur is erg belangrijk (handwarm, niet meer), als het te warm is, zal de slagroom zijn luchtigheid verliezen, als het te koud is, wordt de bavarois stijf nog voordat het in de vormen gegoten kan worden
    • De crème in mooie kopjes of glaasjes gieten en in de koelkast laten opstijven
    • De sinaasappels fileren, van de restjes sap uitpersen en met een eetlepel suiker, wat geraspte sinaasappelschil en een kruidnagel even laten inkoken
    • De sinaasappelpartjes in de afgekoelde siroop laten marineren, een half uur is al voldoende
    • Serveren met de vanillebavarois
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Saliemelk (zelfmelk)

    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de melk met de salieblaadjes op een zeer laag vuur met het deksel op de pan
    • Na 1 uur trekken de salieblaadjes uit de melk zeven
    • Maak de maïzena aan met wat water, voeg de maïzena toe aan de melk en breng alles weer aan de kook
    • Roer de suiker door de melk en dien de saliemelk zo warm mogelijk op
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Warme rode vruchten met vanille ijs

    rodevruchtenmetijs
    Warme rode vruchten met vanille ijs
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    rodevruchtenmetijs
    Warme rode vruchten met vanille ijs
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm 1 eetlepel jam in een pannetje en voeg de vruchten toe.
    • Zorg ervoor dat de vruchten ontdooien en verwarmd worden.
    • Verdeel de vruchten op diepe borden en schep hierover bolletjes vanille ijs.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice