Pancettahapjes

pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
pancettahapjes
Pancettahapjes
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de sjalotjes in plakjes
  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn
  • Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag
  • Verdeel de paté in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta
  • Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2-3 minuten tot de pancetta krokant is
  • Leg acht eetlepels klaar
  • Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de pancettahapjes op
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoofpeer met gorgonzola

    stoofpeergorgonzola
    Stoofpeer met gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    stoofpeergorgonzola
    Stoofpeer met gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant
  • Laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel
  • Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt
  • Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
  • Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op
  • Vul de amuse lepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

    gevulde champignons
    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    gevulde champignons
    Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aubergine rolletjes met mozzarella

    auberginerolletjes
    Aubergine rolletjes met mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    auberginerolletjes
    Aubergine rolletjes met mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine(s) in lange, dunne plakken
  • Grill de plakken aubergine in een grillpan of op de barbecue totdat ze mooie grill strepen hebben
  • Leg ze daarna op een bord met een stuk keukenpapier erop
  • Ondertussen snijd je de mozzarella in plakjes.
  • Besmeer de plakjes aubergine met pesto en beleg daarna met mozzarella en zongedroogde tomaatjes
  • Rol het plakje aubergine op en steek een cocktailprikker er doorheen
  • Eventueel kun je de auberginerolletjes nog 1-2 minuten in de grillpan of op de barbecue leggen zodat de mozzarella smelt
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oosters gemarineerde varkenshaas

    varkenshaas
    Oosters gemarineerde varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    varkenshaas
    Oosters gemarineerde varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pesto

    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
    • Rasp of schaaf de parmezaan
    • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
    • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
    • Maal de afgekoelde pijnboompitten
    • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
    • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
    • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
    • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

    Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
    Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
    Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes
    • Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
    • Kruid de zure room met peper en zout
    • Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseer ring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    White Christmas Margaritas

    White Christmas Margaritas
    White Christmas Margaritas
    Print Recipe
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    White Christmas Margaritas
    White Christmas Margaritas
    Print Recipe
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de kokosmelk, het limoensap en het ijs in de blender
    • Blend tot een gladde massa
    • Maak de rand van het glas plakkerig door er een partje limoen langs te halen
    • Dip de rand van het glas in de suiker
    • Doe het drankje in het glas en garneer het af met de muntblaadjes, de cranberries en een stukje limoen
    • Toch alcohol toevoegen? Voeg “triple sec” en tequila toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Lepel met paté en cranberry paté

    Lepel met paté en cranberry paté
    Lepel met paté en cranberry paté
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Lepel met paté en cranberry paté
    Lepel met paté en cranberry paté
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Hak de walnoten fijn en leg ze apart op je snijplank
    • Scheur wat grotere sla blaadjes in stukken. De kleinere die gewoon op de lepel passen kun je heel laten
    • Leg op iedere lepel een paar blaadjes sla. Probeer een mix van groene en rode blaadjes erop te leggen
    • Pak met een theelepel wat paté en vorm er enigszins een balletje van met je handen, ongeveer het formaat van een walnoot. Maak ze dus niet te groot.
    • Rol de balletjes door de gehakte walnoten en leg ze op de lepels met sla
    • Druk ze een klein beetje platter en leg er voorzichtig met een nieuw theelepeltje een klein beetje compote op, ca. een halve theelepel compote per lepel
    • Serveer direct
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice