Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip tetrazzini

    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    tetrazzini
    Kip tetrazzini
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    100 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige zuurkoolschotel

    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Romige zuurkoolschotel
    Romige zuurkoolschotel
    Print Recipe
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    3-4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Bak in een hapjespan de spekreepjes in 4 min. knapperig uit
    • Voeg 2 teentjes knoflook en de uien toe en bak 4 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de zuurkool met het water toe en stoof de zuurkool 15 min
    • Verwarm de oven voor tot 200 C
    • Giet intussen de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg peper naar smaak toe
    • Schep de helft van de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er de zuurkool over en dek af met de rest van de aardappelpuree. Meng de crème fraîche met de kaas en oregano. Strijk dit mengsel over de aardappelpuree
    • Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese koolstamppot met ananas

    Chinese koolstamppot met ananas
    Chinese koolstamppot met ananas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chinese koolstamppot met ananas
    Chinese koolstamppot met ananas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar
    • Snijd de ananas in stukjes
    • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking
    • Giet de aardappelen af en stamp ze met de margarine tot een smeuïge puree
    • Schep de Chinese kool erdoor en laat het op een laag vuur goed doorwarmen
    • Bak intussen de spekjes uit
    • Schep de spekjes en de ananas door de stamppot en maak deze op smaak met peper en zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Jachtschotel met rundvlees

    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snijd het vlees in dobbelstenen.
    • Pel en snipper de uien.
    • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
    • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
    • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
    • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
    • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
    • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
    • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
    • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
    • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
    • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
    • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
    • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
    • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
    • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
    • Daarna uit laten lekken in een vergiet
    • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
    • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
    • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
    • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
    • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
    • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
    • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgette quiche met champignons en spekjes

    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de courgette, champignons en prei
    • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
    • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
    • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
    • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
    • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
    • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
    • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
    • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
    • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
    • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignons met varkensvlees

    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
    • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Verhit de olie in een pan of wok.
    • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
    • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
    • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
    • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
    • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
    • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

    Heerlijk met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Venkelstamppot met spekjes en tomaat

    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice